Nederland,Nieuw Vennep, 2021 Arnold Ligthart, kunsthandelaar Foto: Bob Bronshoff

Arnold Ligthart (1964) is een bevlogen kunsthistoricus die cum laude afstudeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte aan een proefschrift over de Franse schilder Henri Le Fauconnier (1881-1945) en trad in 1997 in dienst als kunstexpert bij Sotheby’s. Hier leidde hij de afdeling 19de eeuwse schilderkunst en was mede-verantwoordelijk voor de veilingen van Indonesische schilderkunst in Singapore.

In 2009 startte hij zijn eigen kunsthandel, gespecialiseerd in schilderkunst uit de 19de t/m 21ste eeuw. Naast in- en verkoop richten zijn activiteiten zich tevens op bemiddeling. Hij adviseert cliƫnten die iets willen verkopen, of juist op zoek zijn naar een bepaald kunstwerk.

In zijn kunsthandel en beurspresentaties staat kwaliteit altijd voorop. Hij is voortdurend op zoek naar werken die iets speciaals hebben, iets bijzonders. Naast grote namen brengt hij ook minder bekende meesters, die soms verrassend goede dingen hebben gemaakt.

Arnold Ligthart heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder boeken over Else Berg, Henri Le Fauconnier en de Bergense School. In 2015 organiseerde hij in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de succesvolle tentoonstelling Door het oog van Cornelis Springer (1817-1891). Hij tekende voor de samenstelling en schreef het bijbehorende boek.